Ny ferielovgivning

På baggrund af et EU-direktiv er der kommet en ny lovgivning om optjening og afholdelse af ferie. Lovgivningen er implementeret i OK-18 aftalerne.

Aftalerne giver problemer for afviklingen af sommerferien i 2020. 2020 er en overgangsordning fra den nuværende ferielov til den kommende. Vi afvikler normalt 4 ugers ferie i elevernes sommerferie. I perioden 1. maj til 31. august 2020 har vi imidlertid kun optjent ret til ferie i 16,64 dage. Det betyder, at vi skal arbejde 25 timer mere i skoleåret 2019/20 end normalt.

Vi har aftalt med Center for Skole og Uddannelse, at disse 25 timer bruger vi dels på folkeskolemødet, som du kan læse mere om herunder, dels til den ekstra tid, det tager at sætte sig ind i AULA. Alternativet til denne anvendelse kunne være, at vi skal være til stede 3 dage mere i det kommende skoleår, f. eks. de 3 dage før påske.

Vi vil ikke her forklare det tekniske i den ændrede ferieaftale og overgangsåret 2020. På vores Facebook-side vil vi linke til nogle videoer, der forklarer teknikken lidt mere.

  

Ferielov2020 Slider