Generalforsamling og genåbning af skolerne

Generalforsamling

Vi skulle have holdt generalforsamling den 19. marts. Det ændrede Corona-virussen på - som den ændrede på så meget andet. Materialet var klar til udsendelse, som kan kan se på billedet.

Nu har vi fastlagt generalforsamlingen til

Tirsdag den 16. juni kl. 16.30

Vi ved endnu ikke, om vi kan holde den fysisk, eller om vi skal afholde den virtuelt. Det vil I få besked om i starten af juni.

På grund af den fortsatte risiko for Corona-smitte, vil vi denne gang bede om tilmelding til generalforsamlingen. Det håber vi på forståelse for.

Den foreløbige indkaldelse til generalforsamlingen kan ses her

Den skriftlige beretning for 2019, der var udarbejdet til den oprindelige fastlagte generalforsamling kan ses her

 

Genåbningen af skolerne

Alle elever er nu tilbage i skolerne. Men fortsat ikke til en normal skoledag. De fysiske muligheder for at rumme eleverne er forskellige fra skole til skole.

Kredsstyrelsen drøfter hver uge de spørgsmål, der opstår som følge af den stadig omskiftelige situation. Vi har orienteret om mange af emnerne i Nyhedsbrevene i marts og april.

Lige nu må vi konstatere, at bekendtgørelsen om nødundervisning fortsat er gældende, og sandsynligvis vil være det frem til sommerferien. Rigtig mange spørger om, hvornår vi kommer tilbage til en normal skole igen. Det kan vi desværre ikke svare på, forhåbentlig hurtigst muligt.

Blandt de spørgsmål, vi har drøftet, er:

  • Pauser i løbet af dagen. Det er vigtigt, at der er mulighed for at holde pauser i løbet af skoledagen. Det lykkes bedre på nogen skoler end andre. Hvis vi skal holde til den form for skole, der er lige nu, så er det af arbejdsmiljømæssige hensyn nødvendigt, at det bliver muligt for alle at kunne holde pauser.
  • Omlægning af arbejdstiden. Da 0. – 5. klasserne kom tilbage i skolen, var der en fælles forståelse mellem Hvidovre Lærerforening og kommunen om, at vi anvendte emneugemodellen. Forstået på den måde, at man varetog undervisning og tilsyn i de 5 timer, eleverne var i skole. Man nedprioriterede samtidig alle andre ikke strengt nødvendige arbejdsopgaver. Dengang regnede vi med, at skolen var mere normal efter 11. maj.
    Nu er man i gang med planlægningen af det kommende skoleår. Det giver nogle arbejdsopgaver, der vanskeligt kan udsættes. Det er dog fortsat vigtigt, at der prioriteres benhårdt i arbejdsopgaverne, så det kun er det mest nødvendige, der udføres.
  • Hvad hvis man er i risikogruppen eller har personer i risikogruppen i hjemmet?
    Der blev sidste fredag indgået en politisk aftale om, at man er berettiget til sygedagpenge fra dag 1, hvis man er i risikogruppen, og det ikke er sikkert at møde frem på arbejde. Problemet er imidlertid, at det ikke giver et klart svar på spørgsmålet. Vi håber at der kommer en større afklaring snarest.