Highlights fra kredsstyrelsesmøde 12. august

3 punkter fyldte på skoleårets første kredsstyrelsesmøde

Tilbagevenden til almindelige undervisning

Det er vores opfattelse, at der fortsat skal være ekstra fokus på rengøring på skolerne for at undgå smitte med Corona. Det vil vi rette henvendelse til centeret om, idet man mange steder tilsyneladende er vendt tilbage til standarden før 11. marts. Der er problemer med meget tilsynstid på nogle skoler, hvilket presser lærerne. Det gør vi også opmærksom på. Samtidig vil vi gerne holde fast i nogle af de positive erfaringer, som er kommet frem i den undersøgelse af ”Corona-skolen”, vi gennemførte lige før sommerferien. Større sammenhæng i undervisningen, kortere skoledage og mindre hold.

 

Kommunens budget

Kommunens budget ser ud til at være i balance. Absolut positivt. Vi retter henvendelse til Børne- og Uddannelsesudvalget, hvor vi gør opmærksom på, at den budgetanalyse, der er en del af budgetmaterialet, viser, at vi bruger i gennemsnit 1.400 kr. mindre/elev, end de 5 kommuner, vi sammenligner os med. Det svarer til 8,2 mio. kr. Vi gør også opmærksom på, at skolelederbesparelsen har været umulig at gennemføre, så vi foreslår, at denne besparelse på 4,6 mio. kr. rulles tilbage.


 

Arbejdstidsaftalen mellem DLF og KL

Vi drøftede aftalen, men tog ikke stilling til den. Vi afventer de informationsmøder, der er i denne og næste uge. Vi holder et ekstraordinært kredsmøde om aftalen den kommende onsdag. Vi udsender et Nyhedsbrev om aftalen.

 

 

 

Læs hele referatet fra kredsstyrelsesmødet her