Highlights fra kredsstyrelsesmøde 2. februar

Covid-19

Coronarestriktionerne er fortid (i hvert fald for denne gang), og kredsstyrelsen var derfor tilbage ved mødebordet på kredskontoret på den første onsdag i februar. Her forsatte forberedelserne til både generalforsamlingen d. 17. marts og medlemsweekenden d. 26.-27. marts. I forhold til generalforsamlingen drøftede kredsstyrelsen bl.a. emner til såvel den mundtlige beretning som evt. udtalelser, ligesom kredsstyrelsen indstillede sine kandidater til hhv. formand, kasserer, kongresdelegerede og revisorer, der alle skal vælges på årets generalforsamling.

 

Fra deltid til fuldtid

Hvidovre Kommune vil arbejde med "fra deltid til fuldtid" som en del af den arbejdskraftudfordring, man kan se i fremtiden, og kredsstyrelsen kiggede i den forbindelse på de mulige barrierer for fuldtidsarbejde, der kan være på vores område. Der var særligt fokus på, hvordan deltidsarbejde nogle gange bliver løsningen for den enkelte medarbejder på et nedslidende arbejdsmiljø - i stedet for at arbejde med at sikre et arbejdsmiljø, hvor alle kan holde til et fuldtidsjob. Denne problemstilling kommer derfor til at være et af de opmærksomhedspunkter, som vores repræsentanter vil tage med i det videre arbejde i kommunens MED-system.

Temadag for TRIOere

Og lidt i samme genre har CenterMED sidste efterår afholdt en teamadag om rekruttering for TRIOerne på skolerne, og denne vil inden længe blive fulgt op af en temadag om fastholdelse af medarbejdere. Kredsstyrelsen kom i den forbindelse med input til indholdet i temadagen, og her blev bl.a. professionel kapital, mentorordninger og fokus på de "langtidsfriske" bragt på banen. Redskaber til at imødegå og håndtere den store uforudsigelighed i arbejdet - senest aktualiseret af pandemien - blev ligeledes nævnt som et muligt emne på temadagen.

 

Se referatet fra mødet her