Highlights fra kredsstyrelsesmøde 16. marts 2022

Statsministeren lagde i sin nytårstale op til at udbrede forsøget med frikommuner, således at alle kommuner kan blive frikommuner på centrale velfærdsområder. Med den potentielle udsigt til at få frisat folkeskolerne i Hvidovre, var "Frihed til folkeskolen" sat på dagsorden til denne uges kredsmøde. Her orienterede formanden om de tilbagemeldinger, der er kommet fra Esbjerg og Holbæk, hvor man i indeværende skoleår er i gang med forsøg med at frisætte folkeskolerne. I de to forsøgkommuner er friheden fx blevet brugt til at indføre (endnu) kortere skoledage, og nogle af de generelle erfaringer i de to frisatte kommuner har bl.a. været, at:

* Det kan være en stor opgave både for lærere og fagforening at blive frisat.

* Man har formået at inddrage eleverne meget, hvilket har givet højere trivsel.

* Skoleplanerne er (om muligt) endnu vigtigere i en frisat kommune.

 Skolelavervisammen Dlf

  

Vi nærmer os vores arbejdstidsaftales 1-års fødselsdag, og i den forbindelse vil aftalens ”Rejsehold” (bestående af skolechefen, kredsformanden samt formanden for Skolelederforeningen i Hvidovre) planlægge en tur rundt på skolerne for at høre, hvordan det går med implementeringen af aftalen. I den forbindelse drøftede kredsstyrelsen, hvad rejseholdet med fordel kunne sætte fokus på under deres besøg. Udover de punkter, parterne er blevet enige om at inkludere i kommuneplanen (fx mentorordninger), blev der bl.a. nævnt det maksimale undervisningstimetal samt individuel vs. fælles forberedelse - og dermed også tilstedeværelsestid - som mulige opmærksomhedspunkter.

 Arbtid Laerer 2022 Dlf

 

Ugens kredsstyrelsesmøde var samtidig det sidste i rækken for den nuværende kredsstyrelse, da den nye valgperiode jo indledes d. 1. april. Det betød bl.a. det endegyldigt sidste kredsstyrelsesmøde for Martin Roald-Arbøl, der efter mange års tro tjeneste som bl.a. tillidsrepræsentant, kredsstyrelsesmedlem og næstformand nu takker af. Dette vil blive markeret på den nært forestående medlemsweekend, som heldigvis tegner til at blive den mest besøgte af slagsen i rigtig mange år.

Hotelfrederiksdal Sorthvidstregtegning

 

Læs hele referatet fra kredsstyrelsesmødet her